Caudron-Renault RafaleRenault Rafale

Caudron-Renault Rafale - bir isim, bir ruh, bir hikaye

Rafale: bir isim, bir ruh, bir hikaye

Efsanevi uçak Caudron-Renault Rafale yeni aracımızın tüm genetik özelliklerini taşıyordu: benzersiz teknoloji, cüret, çeviklik ve tasarım. Renault Rafale her birinin kökeni havacılık geçmişimize dayanan performansa adanmış uzmanlık, teknolojiler ve vizyon gibi değerlerimize bir saygı duruşu niteliğindedir.

1933

havacılığa atılan adım

Havacılık ve amatör uçak yarışları dünyasıyla çok yakından ilgilenen Louis Renault, Caudron şirketini satın alarak Caudron-Renault şirketini kurdu.

1934

Caudron-Renault Rafale tasarımı

Fransız havacılığının ve tasarımının tarihi. İsmi rüzgardan esinlenen "sky racer" spor yarışmaları için tasarlandı.

1934

havacılığın aerodinamik etkisi

Caudron-Renault Rafale yarış uçağının tasarımcısı Marcel Riffard'ın çalışmaları Renault Nervasport ve Renault Étoile Filante tasarımlarına ilham kaynağı oldu.

Caudron-Renault Rafale - tarihçe
Caudron-Renault Rafale - tarihçe
Caudron-Renault Rafale - tasarım
Caudron-Renault Rafale - tarihçe
Caudron-Renault Rafale - tarihçe

bir başarı hikayesi

Havacılık dünyasının Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux ve Maryse Hilsz gibi kadınların hakimiyetinde olduğu 1930’lu yıllarda gökler öncü ruh ve her zaman daha ileri ve daha yükseğe gitme arzusuyla dopdoluydu.

Caudron-Renault Rafale - Hélène Boucher

Hélène Boucher

Giriş

Olağanüstü bir havacı olan Hélène Boucher Haziran 1934'te genç Caudron-Renault şirketiyle bir sözleşme imzaladı. 

Bu süreçte çok sayıda başarıya imza attı: hafif uçaklar için 1.000 km dünya rekoru; tüm kategoriler için 100 km uluslararası hız rekoru; saatte ortalama 409 km hızla 1.000 km rekoru.

 

8 Temmuz 1934 yılında, Angers 12 saat yarışını Caudron-Rafale uçağını kesintisiz on iki saat tek başına uçurduktan sonra ikinci bitirdi. Bir ay sonra, 140 bg Caudron-Renault tek kanatlı uçağını saatte 445 km hıza çıkararak kadınlar için dünya rekorunu kırdı!

ve daha pek çok diğer rekor...

Maryse Hilsz

Güçlü iradeye sahip bir eylem kadını olan Maryse Hilsz çok sayıda hız ve mesafe rekorunu elinde tutuyordu. 30 Aralık 1938 tarihinde, Fransa'nın Istres kasabasından Moritanya'nın Port Etienne şehrine kategori 1 uçağıyla 3.230 km uçarak mola vermeden uçuş mesafe rekorunu kırdı.

Madeleine Charnaux

Caudron-Renault tarafından işe alındığında, düşük görüş şartlarında uçuş kabiliyetine sahip ilk kadın pilottu. Çok kısa sürede Rafale uçağıyla birçok rekor kırdı: kadınlarda ve genel klasmanda 1000 km hız rekorları, 100km çift uçuş rekoru ve ardından solo uçuş rekoru.

Maryse Bastié

Kadınlar kategorisinde çok sayıda rekora imza atan ilk Fransız kadın oldu. Jean Mermoz gökyüzünde kaybolduktan sadece bir ay sonra, 220 BG Caudron Simoun uçağında tek başına Dakar’dan Natal’e uçarak Güney Atlantik Okyanusu’nu 12 saat 5 dakikada geçti ve bu rotada kadınlar dünya rekorunu kırdı.

Caudron-Renault Rafale - tarihçe

cesaret, heyecan, başarı

Tıpkı günümüz F1’i gibi, sportif havacılık da 1930’lu yıllarda ileri teknolojik araştırma ve geliştirme için laboratuvar görevi görüyordu. Yüksek standartlar, inovasyon ve her zaman gerekenin bir adım ötesine geçmek gibi zaman meydan okuyan değerleri bugün de ofislerimiz, fabrikalarımız ve ürünlerimizde görebiliyoruz. Renault Rafale bu gerçeğin etkileyici bir örneği…